maanantai 1. huhtikuuta 2013

Pääsiäisen pashakakku

Hyvää pääsiäistä kaikille!

Tämä ei oikeastaan ole kakku noin perinteisessä mielessä, tässä ei siis ole kakkupohjaa.
Perhe tuli kylään 1. Pääsiäispäivänä ja halusin tehdä jälkiruoaksi pashaa mutta toisaalta teki hirveästi mieli tehdä jokin keväinen kakku, ja ennen kaikkea marsipaaninarsissikoristein. Ajattelin ensin tekeväni kakun jonka täytteenä on pashaa mutta aikataulut eivät oikein antaneet periksi. Vaan pashahan sen sijaan on nopea tehdä! Niinpä päätin laittaa pashan tällaiseen kakkumaiseen olomuotoon ja koristella niillä narsisseilla. Olkaatten hyvät!

Pasha on useimmiten minun makuuni liian makeaa ja raskasta, mutta sieltä täältä bongaamieni eri pashareseptien pohjalta kiteytyi itselleni tällainen sitruunainen, vähän vähemmän makea versio:

Pasha
1 sitruunan mehu ja kuori raastettuna
1/2 - 1 appelsiinin kuori raastettuna
200 g voita
1,5 - 2 dl intiaanisokeria (vähempi määrä mielestäni riittää)
2 keltuaista
500 g rahkaa
aitoa vaniljaa reipas ripaus
1 dl mantelirouhetta
1 dl korintteja
4 dl kuohukermaa

Raasta sitruunan ja appelsiinin kuori ja purista sitruunan mehu.
Vaahdota pehmennyt voi ja sokeri. Sekoita keltuaiset yksitellen joukkoon. Lisää kuoriraasteet, sitruunan mehu, rahka, vanilja, mantelirouhe ja korintit. Vaahdota kerma ja yhdistä se huolellisesti seokseen viimeiseksi, mutta älä vatkaa.

Pashan voi tietenkin tehdä oikeaoppiseen puiseen pashamuottiin, mutta koska halusin tällä kertaa tehdä sen kakun muotoon, vuorasin siivilän kostutetulla harsokankaalla ja laitoin kulhoon valumaan jääkaappiin yöksi. Kumoa tarjoiluvadille seuraavana päivänä ja koristele kuten haluat! Itse koristelin karambolan ja sharonin viipaleilla, ananaskirsikoilla, pienillä munanmuotoisilla karkeilla ja marsipaaninarsisseilla, joiden osat olin tehnyt edellisenä päivänä. Hyvä ohje marsipaaninarsisseihin löytyy Kinuskikissalta. Itse käytin näissä nyt marsipaania ja yllättäen narsissit kuivuivat kokonaan yhdessä yössä (kuten toivoin;) ), yleensä marsipaanin kuivuminen kestää useita päiviä, viikonkin.
Lopuksi viimeistelin narsissit vielä kimaltavilla tomuväreillä.

Hyvin maistui kaikille ja vähempi makeus sai kiitosta etenkin miesvierailta ;)





Lisäilen vielä lähiskuvia koristeista myöhemmin kunhan kameran siirtopiuha löytyy ;)

2 kommenttia:

  1. Aivan hurmaava. Ens vuonna teen pashaa. Jos olen kotona ja jos jaksan ja ehdin ja ja ja

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kitos!
      jep, tiedän tuon ja ja ja -jutun turhankin hyvin ;) Tää vaan oli oikeesti tosi nopea tehdä kunhan muistaa tehdä sen edellisenä päivänä ;) aikaa menee vaan koristeluun.

      Poista