sunnuntai 17. maaliskuuta 2013

Perhoskakku

Tyttäreni ja äitini täyttävät tasakymmeniä aina samana vuonna huhtikuussa ja tämän perhoskakun tein heidän yhteissyntymäpäivilleen 2011. 60+10=70! Halusin tehdä värikkään ja näyttävän kakun pursotuksilla ja sitä varten kerrankin vähän treenasin etukäteen ja tein harjoituskakun tyttären varsinaiseksi syntymäpäiväksi kotiväen syötäväksi. En yleensä ikinä tee harjoituskakkuja vaan aina hirmuisessa kiireessä improvisoin vielä jotain puoli tuntia ennen vieraiden tuloa, periaatteeni taitaa olla että "lahjattomat treenaa" ;) No, ihan kyllä kannatti tuo kokeilu kun en ollut niin kauheasti pursotellut aiemmin. Halusin kokeilla eri värejä ja tähtityllalla kukkien tekoa ennen varsinaista Grand Partya, joka pidettiin lapsuudenkodissani Turussa isolle joukolle ystäviä ja sukulaisia. Perhoskakku onnistui paremmin kuin hyvin, olin tyytyväinen lopputulokseen ja kakku maistui vieraille!

Perhosen muodon saa kätevästi tavallisesta pyöreästä kakkupohjasta: Halkaise pohja kahdeksi puoliympyräksi ja käännä kaarevat reunat perhosen keskikohdaksi toisiaan vasten. Siipien ulkoreunaa voi vielä muotoilla enemmän perhosmaiseksi ennen pursotuksia. Ja eihän tämä pursottaminen vaikeaa ole, aikaa ja hermoja vaan menee 5:n eri värin kanssa läträämisessä ja välineiden pesemisessä väriä vaihtaessa ;)

Täyte taisi olla kuningatarrahkaa ja pursotukset tietenkin voikreemiä. Reunat on päällystetty violetiksi värjätyllä kermavaahdolla. En halunnut käyttää siihen voikreemiä, sillä se on niin älyttömän makeaa että mitä vähemmän, sen parempi. Perhosen "vartalo" on marsipaania, sarvet on leikelty jostain vihreästä karkista. Lisäksi hopeakuulia ja tyttären taiteilema pieni marsipaaniruusu.

Harjoituskakku on ensin päällystetty kaapista löytyneellä valkoisen sokerimassan jämällä, riitti juuri ja juuri ja jäi tuosta edestä vähän ohueksi, ngh... Pursoja siihen päälle sitten kokeilin, ruohoa ja kukkia.


Harjoituskakku ja päivänsankari. Ja kymppilahjaksi tyttö sai tietenkin reiät korviin ja pinkit korvikset :)


Tadaa!






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti