maanantai 27. toukokuuta 2013

Hassu tilauskakku kaverille

Kaverini tilasi minulta joku aika sitten kakun aika erikoisin toivein ;)

Opettajanhuoneeseen tarvittiin iso kakku uutta virkaa juhlistamaan ja kakun muoto & värit olivat peräisin joidenkin oppilaiden hupaisasta esitelmäpaperista josta kehittyi selkeä sisäpiirihuumoripläjäys. Sain sähköpostiini kuvan jonka käsinpiirrettyä jälkeä piti mahdollisimman tarkkaan imitoida. Kiva haaste! Lisäksi tälle etanalle toivottiin puhekuplaa jossa lukee "bileet!", esitelmälapusta sekin. Makutoiveena oli suklaa ja laktoosittomana.

Kokosin kakun loppujen lopuksi kahdesta pyöreästä kakkupohjasta.
Pohjana perus sokerikakkupohja tummalla kaakaolla höystettynä.
Täytteenä on maailman paras suklaamousse ja vadelmia.
Päällä sokerimassaa valkoisena ja Wiltonin pastavärillä oranssiksi värjättynä. Piirrosta noudattelevat ääriviivat on tehty mustan marsipaanin ja Käck-patukan sekoituksesta.
Eristeenä sokerimassan alla on sokerikreemiä kaakaon makuisena.

Kuulemma maistui! Tähän on pakko laittaa sitaatti tilaajalta:

"Kaakku oli täysi menestys. Kollegat repesivät paljastushetkellä aivan täysin. Mutta käskivät kertoa myös terveisiä, että paras suklaasöösökakku mitä olivat ikinä syöneet.
Ja osa ei edes pidä yleensä makiasta."

So I'm happy!!
Kiitän ja kumarran!





Maailman paras suklaamousse

175 g tummaa suklaata (tässä kakussa Brunbergin laktoositonta tummaa)
1/2 dl vahvaa kahvia
2 keltuaista
2 valkuaista
2 dl vatkattua kermaa
2 rkl sokeria
Sulata suklaa. Lisää kahvi, sekoita tasaiseksi ja jäähdytä. Lisää keltuaiset. Vaahdota valkuaiset. Lisää valkuaisvaahto ja kermavaahto suklaaseokseen varovasti käännellen.

Sopii kakun täytteeksi tai jälkkäriksi! Vadelmat/mansikat sopivat hyvin lisäksi niin kakkuun kuin jälkkäriin. Eikä liivatetta todellakaan tarvita, jämähtää muutenkin.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti