sunnuntai 26. toukokuuta 2013

Muffinssikakku

No johan oli ruuhkaviikot, en ole mitään tänne ehtinyt postailla pitkään aikaan!

Sitten viime postauksen olen ehtinyt pyöräyttää 4 uutta kakkua ja aika monta vanhaakin luomusta on siirtämättä facebookin puolelta tänne. No, hiljaa hyvä tulee ;)

Puran kakkusumaa ensin tämän kevään kakuilla, ensimmäiseksi tyttären synttäreilleen toivoma muffinssin muotoinen kakku. Kuulosti aivan älyttömän helpolta muodolta mutta vähän toisin kävi! Aika loppui kesken ja pursotuskermakin melkein... Päätin kasata kakun kahdesta kakusta, alle muffinssivuoan muotoinen kakku ja päälle puolipallon muotoinen, ja pursot päälle jotta muistuttaisi muffinssia. Nooh, alimmainen kakku tuli kostutettua vähän liian kosteaksi joten päällimmäisen kakun paino alkoi painaa alimmaisen muotoa kasaan, njääh...

Mutta maku oli hyvä ja marsipaanin raidottaminen oli kivaa ja onnistui hyvin. Yritin vähän pelastaa ulkonäköä sokerimassaperhosilla ;) Vieraille ja tyttärelle kelpas. Ja sehän on pääasia!



                                                       






Täytteenä tällä kertaa

Mustikkamousse:
2,5 dl kermaa
ripaus aitoa vaniljaa
1/2 prk rahkaa
250g mustikoita
1/2-1 dl vaniljakreemijauhetta
(tomusokeria)

Vatkaa kerma vaahdoksi vaniljan kanssa. Lisää rahka, mustikat ja vaniljakreemijauhetta sen verran että täyte jämäköityy. Tähän ei liivatetta kreemijauheen takia tarvita! Tarkista sokerin määrä ja lisää tarvittaessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti