torstai 9. toukokuuta 2013

Mozzarella-pestopiirakka

Takana varsinaiset ruuhkaviikot keittiössä! Kaikenmaailman synttärit, yökylävierailut, kuorokonsertin väliaikakahvilat, tilauskakku ja vappu aiheuttivat sen ettei keittiöstä tahtonut ehtiä pois ;)
Huhhuh, kylläpä tulikin leivottua!

Päivittelen tänne nyt ensin vaihteeksi suolaista ohjetta.
Synttärikakku- ja lasten kuorokonsertin väliaikakahvilan kakkukuvat ovat nimittäin jumissa tyttären kamerassa toistaiseksi, päivittelen kun saan kuvat ;)


Paras suolainen piirakka minkä tiedän on mozzarella-pestopiirakka. Se on ehdottomasti myös nopein ja helpoin tehdä! Yleensä tästä tykkäävät ihan kaikki, lapsetkin, ja se sopii tietenkin myös kasvissyöjille.
Teen tätä sen verran usein juhlien kahvipöytään, että ajattelin sen kärsivän jo inflaation kun taas leivoin näitä tytön synttäreille. Vaan ei, parempiin suihin hävisivät hups vain! Ja pakkohan se oli näitä tehdä kun tytär niitä toivoi.

Tässä kuvaa ennen munamaitoa&juustoraastetta ja uuniin menoa ;)


Pohja:
voita tai margariinia
vehnäjauhoja
leivinjauhetta
kylmää vettä

Määriä en yleensä mittaa, heitän näppituntumalla vuoan koosta riippuen!

Täyte:
lähes 1 prk pestoa
1 mozzarella
kirsikkatomaatteja
mustapippuria rouheena suoraan myllystä
2-4 dl kermaa/kerma-maitoa/maitoa/ruokakermaa + 1-2 munaa (määrät riippuen vuoan koosta)
juustoraastetta (emmental)

Pohja tehdään ihan normaalisti käsin nyppimällä rasva ja jauhot -joihin leivinjauhe on sekoitettu- keskenään murumaiseksi. Lopuksi hiukan kylmää vettä ja vaivausta. Pohjan voi laittaa hetkeksi jääkaappiin asettumaan mutta toimii ilmankin tätä vaihetta.

Painele taikina piirakkavuokaan ja levitä pesto pohjalle. Vuoan koosta riippuen pestoa saa olla lähes koko purkki tai jopa kokonaan. Leikkaa mozzarella paloiksi ja asettele peston päälle. Halkaise kirsikkatomaatit ja asettele kivannäköisesti mozzarellapalojen väliin. Rouhi päälle mustapippuria. Sekoita kerma, munat ja juustoraaste keskenään ja kaada piirakan päälle. Voit vielä lisätä vähän juustoraastetta pinnalle erikseen jos siltä tuntuu!

Paista 175 asteessa kunnes piiras on saanut kauniin värin.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti